Βαρνάβας Aττικής: Πρόβλημα προσβασιμότητας στα σπίτια μας κάθε χρόνο!



 
ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ                      12.11.2013

·        ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ κ. Κώστα Λάσκο
·        ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Κα Χατζηιωάννου
·        ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ κ. Γεωργάτζη Δημ.
·        ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΑΡΝΑΒΑ κ. Τσιμίνη Παναγιώτη

Κοινοποίηση: Δήμαρχο Μαραθώνος κ. Λουίζο Ιορδάνη.

ΑΠΟ: Μ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟ (με στοιχεία που αναφέρονται στο αρχικό αίτημα)
Αφορά: Πρόβλημα προσβασιμότητας στα σπίτια μας. Αγροτικοί δρόμοι που οδηγούν στην θέση Χατζήθια & Τρέπε Αγ. Παρασκευής Βαρνάβα Αρ. Πρωτ 27016/7.10.2013


1.     Στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας και για την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων από έντονες βροχοπτώσεις παρακαλούμε για την άμεση απομάκρυνση όλων των απορριμμάτων, φερτών υλικών, θάμνων, μπάζων, κλπ, τα οποία βρίσκονται σε χαντάκια απορροής στον κεντρικό δρόμο της Οδού Ευρίπου Αγ. Παρασκευής Βαρνάβα και προκαλούν εμφράξεις σε παρακείμενα φρεάτια απορροής όμβριων υδάτων.
2.     Όμοια παρακαλούμε για τον καθαρισμό χαντάκιου ομβρίων υδάτων παραπλεύρως του χωματόδρομου διέλευσης προς κατοικίες.
3.     Επικάλυψη σημείου βλάβης ύδρευσης στον χωματόδρομο με υλικό 3Α από επισκευή αγωγού που αφέθηκε ανοικτό από τον Αύγουστο και ουδέποτε επικαλύφτηκε-διαστρώθηκε με συνέπεια να λιμνάζουν όμβρια.
Σημείωση τα 1,2 & 3 – Τα παραπάνω με ενέργειες από την Δημοτικής Κοινότητας Βαρνάβα και με εντολή των εποπτικών υπηρεσιών του Δήμου καθόσον  οι μέχρι σήμερα επανειλημμένες από (Αύγουστο) τηλεφωνικές μας επισημάνσεις δεν εισακούστηκαν. Μόλις σήμερα όπως φαίνεται εμφανίστηκε χειριστής μηχανήματος της Κοινότητας για να ανακατέψει τα χώματα …. μισές δουλειές. Τουλάχιστον δεν μας ειδοποίησαν για να είμαστε παρόντες και να υποδείξουμε την δουλειά από τις εκκρεμότητες τους.
Πραγματογνωμοσύνη προβλήματος
Με την πραγματογνωμοσύνη που διενεργήθηκε στις 5.11.2013 από τους κ. Λάσκο και κα Χατζηιωάννου διαπιστώθηκε: 
α. Πως τμήμα του οδοστρώματος της οδού Ευρίπου κατακλύζεται από πλημμυρικά ύδατα που έχουν αποδέκτη τον χωματόδρομο με συνέπεια να προκαλούνται φθορές και ζημιές κάθε χειμώνα με πρόβλημα προσβασιμότητας και διέλευσης επιβατικών οχημάτων. Εξετάζεται η τοποθέτηση σχάρας κλπ για την συλλογή ομβρίων και τσιμεντοποίηση μέρους του χωματόδρομου.
β. Πως ο χωματόδρομος μέχρι τα σπίτια, με ανωφέρειες και κατωφέρειες επιδέχεται φυσικής διάβρωσης από βροχοπτώσεις δημιουργούν μεγάλες νεροφαγιές λακκούβες με λιμνάζοντα ύδατα και λάσπες καθ όλο το μήκος. Εξετάζετε η επικάλυψη με υλικό 3α ή τρίμα ασφάλτου για την εξασφάλιση κάποιου είδους στοιχειώδους βατότητας κατά τους χειμερινού μήνες.
Οι παραπάνω πραγματογνώμονες του Δήμου και ειδικότερα ο Αντιδήμαρχος κ. Λάσκος, επιφυλάχτηκαν να προχωρήσουν σε λύση των προβλημάτων των κατοίκων στον συντομότερο δυνατό χρόνο σε συνάρτηση με τις δυνατότητες του Δήμου.
Παραθέτω πρόσφατο μήνυμα του κ. Δημάρχου Μαραθώνος που κοινοποιήθηκε στις υπηρεσίες όπως και στην Δημ. Κοιν. Βαρνάβα για τις δικές τους ενέργειές.
Συνημμένες Φωτογραφίες

From: DIMOS MARATHONA [mailto:info@marathon.gr]
Sent: Tuesday, October 08, 2013 12:49 PM
To: map@otenet.gr
Cc: katharosvarnavas@marathon.gr; mayor@marathon.gr; katharineamakri@marathon.gr; info@marathon.gr; dsmarath@otenet.gr
Subject: RE: Πρόβλημα προσβασιμότητας στα σπίτια μας. Αγροτικοί δρόμοι που οδηγούν στην θέση Χατζήθια & Τρέπε Αγ. Παρασκευής Βαρνάβα
Αγαπητέ κε Αποστολόπουλε,
Το ηλεκτρονικό μήμυμά σας έχει αρ. πρωτ. 27016/7-10-2013, χρεωμένο στις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Μαραθώνος.
Ευχαριστούμε για την επικοινωνία
Γραφείο Δημάρχου Δήμου Μαραθώνος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ "ΑΣ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ" ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ.